niedziela, 15 marca 2015

Aromatyczna zupa gulaszowa z czerwonej soczewicy z kasza jaglaną

Składniki:

  • czerwona soczewica, 2 szklanki
  • ok 3 łyżek kaszy jaglanej
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • czosnek
  • przyprawy: czerwona papryka słodka, chilli, pieprz, sól,kostka rosołowa, papryka suszona

Soczewicę gotujemy z cebulą. Gdy soczewica jest już miękka odlewamy nadmiar wody tak aby zostało jej tylko trochę - zależny od tego gęstość gulaszu. Całość blendujemy i doprawiamy do smaku.
Wsypujemy 3-4 łyżki kaszy jaglanej i gotujemy aż kasza zmiękknie - można również kasze jaglaną ugotować osobno i gotową dodać do zblendowanej soczewicy. Całość musi się podgotować ok 10 min aby przeszło się smakiem. Dodajemy na koniec suszoną paprykę. 

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz