Potrzebujemy:
- Makaron sojowy
- paluszki surimi
- kukurydza - najsmaczniejsza i najsłodsza na świecie Bonduelle :)
- majonez - tu też polecam Winiary lub w wersji light jogurt naturalny.
- papryka
- szczypiorek
- sół, pieprz,
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Paluszki surimi wcześniej rozmrażamy, potem kroimy w kostkę.
Gdy makaron mamy gotowy łączymy go z paluszkami krabowymi, dodajemy świeżą pokrojoną w kostkę paprykę, odrobinę kukurydzy. Dodajemy łyżeczkę majonezu lub jogurtu - jeśli będzie za mało trzeba oczywiście więcej :)
Po wymieszaniu wszystkiego doprawiamy solą i pieprzem a na koniec posypujemy szczypiorkiem.
Można jeść zarówno na ciepło gdy makaron jest jeszcze ciepły lub na zimno.
Świetnie nadaje się również na imprezę, goście na pewno będą zachwyceni :)
Smacznego :) |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz