niedziela, 15 marca 2015

Ciasto z kaszy jaglanej z jabłkami


Pyszne, zdrowe i dietetyczne :)

kładniki:
  • 400 g kaszy (surowej)
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
  • 3 nieduże jabłka
  • 3-4 łyżeczki Stewi zamiast cukru
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżeczka cynamonu

Kaszę należy przepłukać wrzątkiem a potem ugotować na małym ogniu. Uważać aby się nie przypaliła. Ugotowaną kaszę odstawić aby wystygła.

Kasze przełożyć do miski  dodać mąkę, Stewie, masło i cynamon, wszystko zmiksować i wyrobić na masę.

 Jabłka umyć i pokroić w talarki.  Do wyłożonej papierem tortownicy przełożyć połowę masy.
Na tej części masy wyłożyć jabłka i przykryć to drugą warstwą masy.

Piekłam godzinę w ok. 180 st C.
Gdy ciasto wystygnie można zabierać się do jedzenia :)

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz